Unge ryttere får udvidet uddannelsesmulighed i Grenaa

HeaderImage Unge ryttere får udvidet uddannelsesmulighed i Grenaa

Danish Horse College i Grenaa tilbyder som det eneste i landet alle gymnasiale ungdomsuddannelser til unge ryttere.

Som det eneste rytter-college i landet tilbyder Danish Horse College i Grenaa nu unge ryttere muligheden for at kombinere ambitiøs ridning med alle gymnasiale ungdomsuddannelser. I samarbejde med Grenaa Gymnasium får rytterne nu også mulighed for at gå på STX, HF og IB, der er en international, gymnasial uddannelse. 

"Vi har styrket vores tilbud til de unge ryttere for at blive mere konkurrencedygtige. Vi tror på, at de unikke muligheder, vi nu præsenterer, vil trække flere unge til Danish Horse College", fortæller Morten Martinussen, der er formand for Djurslands Rideklub, som Danish Horse College er en del af.

Ridelektioner i undervisningstiden

Hidtil har de unge på Danish Horse College udelukkende kunnet kombinere deres ridning med uddannelserne HTX, HHX og EUX på VidenDjurs i Grenaa. Samarbejdet med Grenaa Gymnasium indebærer, at gymnasiet giver de unge ryttere fleksible rammer, så der også bliver plads til ridelektioner i den normale undervisningstid. 

"Vi synes, at det er et godt initiativ at skabe et unikt tilbud her i Grenaa. Det bakker vi gerne op om - også for at støtte udviklingen på Djursland", fortæller Helene Bendorff Kristensen, der er rektor på Grenaa Gymnasium.

Kostskole

Man bor på Campus Djursland, mens hestene får staldplads i Djurslands Rideklub.

Det udvidede tilbud på Danish Horse College træder i kraft fra skolestart efter sommerferien.

Billedetekst: Helene Bendorff Kristensen, rektor, Grenaa Gymnasium og Morten Martinussen, formand, Djurslands Rideklub i rideklubbens hal, hvor ryttere på Danish Horse College er i gang med dagens ridelektion. Begge glæder de sig til samarbejdet, der styrker tilbuddet på Danish Horse College.

Fotograf: Gert Præst